Aperitiefconcert kermis 2018

Aperitiefconcert in de O.-L.-Vrouw-Hemelvaartkerk op zondag 16 september 2018 (11 uur)

Aperitiefconcert kermis 2018 - FINT
FINT – Robin Van Heghe (viool), Isabel Geerardyn (gitaar), Dennis Allegaert (accordeon) en Hannah Kruithof (contrabas)

Programma ‘FINT’ – Klassiek, folk, tango en traditional.

Een duik in het collectieve geheugen …

Johann Sebastian Bach – Brandenburgs Allegro & Jesu Joy
Antonio Vivaldi – Luitconcerto in D
Erik Satie – Gnossiennes 1 & 3

Dansen aan verre kusten …

Astor Piazzolla – Nightclub, Vuelvo al Sur, Revirado
Richard Galliano – Valse à Margaux, Tango pour Claude
Traditional – Peat dance, Brudestykke, Bosse Nordin’s Schottis


Over de uitvoerders van ‘FINT’

Hannah Kruithof (°1993) is contrabassiste en orkestmuzikante pur sang. Vol overgave voorziet ze onze klanken van een warme harmonische basis. Naast het genieten van het musiceren zelf, engageert ze zich ook in de organisatie van orkesten en concerten. Zo was ze voorzitter van het GUSO (Gents Universitair Symfonisch Orkest) en richtte ze GUSET op, het Gents Universitair Strijkerskwintet. En dit allemaal tijdens haar studies Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent …

Robin Van Heghe (°1988) studeerde viool aan het Conservatorium van Gent bij Mikhaïl Bezverkhny en Olga Zolotareva. Met een achtergrond in verschillende kamermuziekensembles is hij tegenwoordig ook een veelgevraagd orkestmusicus, o.a. bij Lumen Symphonicum, GUSO, La Chapelle Sauvage, … Behalve violist is hij ook bioloog en werkt hij bij het Regionaal Landschap Schelde-Durme.

Isabel Geerardyn zocht tijdens haar gitaarstudies bij Johan Fostier en Yves Storms aan het Conservatorium van Gent dikwijls andere horizonten op. Diverse masterclasses, projecten en gitaarstages volgde ze met sprankelend enthousiasme en gedurende een half jaar studeerde ze bij José María Ramírez Martín in Gran Canaria. Ze geeft nu zelf les aan verschillende kunstacademies en legt zich daarnaast toe op kamermuziek.

Dennis Allegaert (°1991) studeerde accordeon bij Philippe Thuriot (Gent) en Claudio Jacomucci (Pescara, Italië). Hij volgde masterclasses bij verscheidene binnen- en buitenlandse accordeonisten en nam regelmatig deel aan wedstrijden. In 2014 won hij de 1e prijs op het Nationaal Accordeonconcours van NOVAM te Amstelveen, Nederland. Dennis is in de meest uiteenlopende muziekstijlen thuis en geeft accordeonles in verschillende muziekacademies.

Aperitiefconcert kermis 2018 - FINT
FINT – Robin Van Heghe (viool), Isabel Geerardyn (gitaar), Dennis Allegaert (accordeon) en Hannah Kruithof (contrabas)

Sinds 2017 bouwen ze onder de noemer ‘FINT’ aan een repertoire waarin klassiek, folk, tango en traditional zichzelf heruitvinden.


INRICHTERS: LINIAAL, IN SAMENWERKING MET NIEUWERKERKEN LEEFT!

Op kermiszondag 16 september 2018 om 11 uur
Aperitiefconcert in de ‘Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk’
Nieuwerkerken-Dorp 1, 9320 Nieuwerkerken Aalst
(Parkeermogelijkheid in de Vlaamsegaaistraat en Nachtegaalstraat)

Na de voorstelling receptie aangeboden door “Nieuwerkerken Leeft!”

Toegang gratis