Tentoonstelling kermis 2018

Tentoonstelling in zaal ‘Volkskring’ te Nieuwerkerken op 14, 15, en 16 september 2018.

Locatie/routebeschrijving: zaal Volkskring, Nieuwerkerken-Dorp 21, 9320 Nieuwerkerken Aalst
(Parking parochiezaal in de Vlaamsegaaistraat 10)


Aquarellen en acrylwerk van Chris Chiau
&
Vlaamse Bonsai Vereniging, afdeling Dender

Tentoonstelling kermis 2018 - Domingo Solo - Chris Chiau - William Herremans
Tentoonstelling kermis 2018 – Domingo Solo – Chris Chiau – William Herremans

Aquarellen en acrylwerk van Chris Chiau

Chris Chiau werd geboren te Ninove op 14 november 1949. Zij behaalde het diploma binnenhuisarchitect in 1971. Na een professionele loopbaan studeerde ze in 2006 af aan de Academie te Ninove, richting tekenen. Zij bekwaamde zich verder via allerlei workshops, cursussen en lessen in aquarel en acryl bij verscheidene kunstenaars zoals Sonja Craen, Lieve V.D.Weeën, Gerda Mentens en Vera De Meyer.
Chris was medeoprichtster en gedurende een aantal jaren de drijvende kracht van het Wacc, een kreatief kunstenatelier in Haaltert-Kerksken.
Chris Chiau zoekt steeds nieuwe wegen en technieken om haar kunst te vervolmaken. Ook neemt ze regelmatig deel aan tentoonstellingen (Haaltert, Welle, Ninove, e.a.) en kunstenroutes (Haaltert, Herne, De Haan). Haar werk is veelzijdig en direkt.

Aquarellen en acrylwerk van Chris Chiau
Aquarellen en acrylwerk van Chris Chiau

Zowel in aquarel als in acryl houdt zij van grote vlakken die door hun contouren en kleurschakeringen schaduwen en kontrasten krijgen in een perfect geheel.
In haar aquarelwerken komen landschappen, bloemen en naakten aan bod, steeds met een bescheiden maar gevarieerd koloriet, trouw aan haar eigen stijl. Haar bloemenruikers zijn een explosie van vormen en kleuren en dragen haar unieke stempel.
Ook haar acrylwerken spreken voor zich. Soms ingetogen en bescheiden, soms grote doeken die zowel symmetrisch als assymetrisch één geheel vormen. Met grote vlakken en felle kleuren, maar toch niet overdadig, brengt ze dingen tot leven.
Haar kleurkeuze is explosief en krachtig. Zo zijn de serie “papavers” en “fruit” (acrylverf heavy body op doek) een momentopname, het vastleggen van het object in al zijn schoonheid, expressie, fragiliteit en dit in zijn eindigheid en kort bestaan.


Vlaamse Bonsai Vereniging, afdeling Dender

‘De Vlaamse Bonsai Vereniging’ bestaat meer dan 40 jaar en is in 1985 opgedeeld in 7 dochterverenigingen, elk met een eigen vzw. In Aalst is de ‘VBV Dender’ gevestigd. Maandelijks zijn er 2 vergaderingen: iedere eerste dinsdag van elke maand is er een demo, presentatie van technieken of dergelijke en de derde dinsdag werken we aan onze kleinnoden. Alle vergaderingen gaan door in de Sint-Annakring, Roklijf 4, 9300 Aalst. Steeds welkom vanaf 19u30.

Vlaamse Bonsai Vereniging - VBV Dender
Vlaamse Bonsai Vereniging – VBV Dender

Drie leden van de afdeling ‘Dender’ wonen in elkaars omgeving in Nieuwerkerken en stellen, ter gelegenheid van de kermis, ‘opnieuw’ hun werken ten toon: William Herremans , Luc De Meyst en Domingo Solo.

William Herremans en Luc De Meyst - Vlaamse Bonsai Vereniging - VBV Dender
Luc De Meyst en William Herremans – Vlaamse Bonsai Vereniging – VBV Dender

Inrichters: LiNiAal, in samenwerking met Nieuwerkerken Leeft!

Opening: vrijdag 14 september om 19.00 uur
Na de opening wordt een drankje aangeboden.

De tentoonstelling is verder te bezichtigen op:
zaterdag 15 september van 14.00 tot 18.00 uur
en zondag 16 september van 14.00 tot 20.00 uur

Locatie: zaal ‘Volkskring’ Nieuwerkerken-Dorp 21,
9320 Nieuwerkerken Aalst
(Parkeermogelijkheid in de Vlaamsegaaistraat en Nachtegaalstraat)