Tentoonstelling kermis 2017

Tentoonstelling met Robert Van Impe en Rudy De Pelsmaeker in de ‘Oude Pastorie’ te Nieuwerkerken


Robert Van Impe

Nieuwerkerken kermis 2017 - Tentoonstelling Robert Van Impe
Nieuwerkerken kermis 2017 – Tentoonstelling Robert Van Impe – Foto: Maurits Daelman

Robert Van Impe werd geboren te Mere op 30 juni 1936. Hij woont in de Kouterstraat 25 in Haaltert. Deed textielstudies. Ontwikkelde daarbij een voorliefde voor ontwerp van jacquard- en gobelintekeningen. Heeft 20 jaar ervaring in lay-out, zeefdruk en fabricatie van stalenboeken voor textiel allerhande, zoals meubelstoffen, gordijnen, behangselvinyl enz. Zijn teken- en schildertalent kon hij aldus professioneel aanwenden.
Volgde te Aalst drie jaar academie onder leiding van de heer Van Vleteren. Het centraal thema daar was portretaquarel naar levend model.
Workshops en oefeningen o.l.v. Joke Plomp, bekend Nederlandse aquarelliste en medewerkster aan het kunstblad Palet en Tekenstift, en initiatie bij Janine Gallizia, Australisch aquarelliste, tevens voorzitster en stichtster van The International Watercolour Artists Society (I.W.A.S.) hebben eveneens bijgedragen tot zijn ontplooiing. Zijn werk is figuratief, met veel zin voor het herkenbare detail.
Als thematiek kiest hij beelden uit de eigen omgeving en het historisch-cultureel erfgoed: landschappen, boerderijen, kapellen, kerken en beeldhouwwerken. Oude meesterwerken krijgen zijn bijzondere aandacht. Zij suggereren hem complexe kunstzinnige uitdagingen die zijn fijnzinnigheid en geduld op de proef stellen.
De laatste expositie toonde gedurfde nieuwe creaties van “meren, de zee, boten” en verlegde een beetje zijn grenzen van het aquarelleren.
Robert Van Impe exposeerde reeds zeer succesvol in Nieuwerkerken, op de kermistentoonstelling van 2005.


Rudy De Pelsmaeker

Nieuwerkerken kermis 2017 - Tentoonstelling Rudy De Pelsmaeker
Nieuwerkerken kermis 2017 – Tentoonstelling Rudy De Pelsmaeker – Foto: Maurits Daelman

Rudy De Pelsmaeker is eigenaar van Kunstschildersatelier ” Het Schuurke Rudy De Pelsmaeker”, Larenbroekstraat, Haaltert.
Hij werkt met olieverf op doek.
Het boerenleven inspireert hem tot schilderen.


De tentoonstelling heeft plaats in de oude pastorie te Nieuwerkerken

Nieuwerkerken kermis 2017 - Tentoonstelling in de ‘Oude Pastorie’ te Nieuwerkerken
Nieuwerkerken kermis 2017 – Tentoonstelling in de ‘Oude Pastorie’ te Nieuwerkerken – Foto: LiNiAal digitaal

Vernissage op vrijdag 15 september om 18u.45. Nadien receptie aangeboden door het stadsbestuur. De tentoonstelling is toegankelijk op zaterdag 16 september van 13 tot 18 uur en op zondag van 12 tot 18 uur.