Webmaster, info web

Opvolging, info en evolutie van LiNiAal digitaal.

Het digitaal archief van LiNiAal werd opgestart in april 2016. Op 15 april publiceerden we ons eerste bericht met een link naar een scan van de allereerste mededelingen van LiNiAal uit september 1977. Deze eerste berichten waren enkel bestemd voor de bestuursleden en enkele bevriende webmasters die ook hun zegje konden doen.

In juni 2016 spendeerden we de laatste bladzijden van onze mededelingen aan het voorzichtig bekend maken van onze plannen om te starten met een digitaal archief. Onze leden reageerden massaal zodat we wel verder moesten doen…

In december 2016 gebruikten we de twee laatste pagina’s om onze trouwe leden, die wel over een e-mailadres beschikken, te verwittigen dat we hen geen spam gingen opsturen maar wel de mogelijkheid om onze volledige eerste jaargang te ontvangen. Als U dit bericht leest hebt U de toegang van ons archief gevonden en het paswoord netjes ingevuld. (dit archief is momenteel alleen toegangkelijk voor onze trouwe leden, tenzij je natuurlijk de link en het paswoord doorgeeft)

We doen rustig verder en hopen dat ook de leden ons verder blijven steunen om dit digitaal archief verder uit te bouwen.

Groeten en dank aan allen die in de voorbije maanden reeds in stilte hebben meegewerkt…

PS – Dank aan André Schollaert voor het gebruik van één van zijn foto’s uit de inventarisatie van “Nieuwerkerken net op tijd…”.  De achtergrondafbeelding van onze nieuwe blog is een foto van een woning (met nis, traliewerk en bewerkt glasraam) uit de Bremtstraat in Nieuwerkerken. Onze pagina’s verbergen het traliewerk en het glasraam in de nis. Symbolischer kan het niet: een soliede bakstenen muur uit Nieuwerkerken als fundament van ons digitaal archief…

Nieuwerkerken net op tijd... - Bremtstraat
Nieuwerkerken net op tijd… – Bremtstraat

Foto André Schollaert – Nieuwerkerken net op tijd… – Bremtstraat